U N B R E A K A B L E

high speed kan Broadband Celcom korang!! (overlimid)
Wednesday, October 5, 2011 | 8:59 PM | 1 comments
SALAM 1 MLAYSIA !!
 hari ni aqu nak share about mcm mane korg nak hgh speed an broadband celcom
 korang..walaupon aqu xgune celcom, tapi tau la jugak pasal ni sbb ade kwn share 
 mcm dalam kuliah.. ok la.. mlas aqu nak ckp pnjang2,the main Topic,Kalau korang 
 dah over limit celcom broadband,confirm dia akan jadi slow. So di sini ada 2 cara
 untuk bypass limit tu.

1. Cara manual
- kalau korang surf youtube ke, download lagu ke, software ke, tapi ttiba slow.korang disconnect

  dulu. then reconnect. pastu resume. tapi bende ni kene  buat berulang2 la baru dapat speed yang asal.


OK la.. uh cara biase jer.. tp ni aqu bagi tau kowang care lain ;)

2. Ping of death.
-ping of death ni bermaksud, kita attack ip celcom 3g yang kita dapat dan hantar 

 message kepada system ip tersebut untuk memanipulasi talian tersebut. 




*Vista/xp anda kene RUN "cmd", kalau windows 7, tekan start, type "cmd" kat


 search bar tu ,kalau dah buka cmd tu, just type  "ipconfig/all"


cari dekat button start


*pastu, korang akan dpt tengok network adapter beserta maklumat lain korang


 ipv4 address Celcom 3g kamu. scroll je ke sampai jumpa. contohnya 10.174.176.230.


buka notepad, type   "ping  10.174.176.230"


sudah jumpe an?? :)


*tekan enter, pastu type  "connections"


*save as namafiletu.bat


*file type = all typesave.


kalau jumpe mcm ni, mkne nye, sudah berjaye la uh !!


*click file tu.biarkan bende tu selama mana yang kamu mahu. yaa !!


 BERJAYE !! hehehe~
   

    The Past | The Future
    Its All About ARSENAL ★


    Hey,im the big fan of arsenal.so,please dont ask me why my blog full of those things.
    click on my navigations above = B.A.P

    Dasboard | +Follow
    B. A.. P